Mac voor minder F.A.Q.

Dat is een veelgestelde vraag. En dat snappen we volledig!

Het sleutelwoord: BULK.
We kopen alles in BULK. Dat betekent dat we in grote oplage kopen en zodanig een bepaalde korting kunnen bedwingen. Daarmee hebben we de mogelijkheid om scherpere prijzen te bieden. Een bijkomende voordeel is een altijd ruim aanbod met een grote diversiteit producten. Voor iedereen is dus altijd wel wat te vinden!

De modellen zijn tweedehands.
Het is belangrijk om te weten dat de modellen tweedehands zijn. Ondanks dat de MacBook modellen in absolute nieuwstaat zijn, heeft het afschrijvingsmonster z’n werk al gedaan 🙂

Hierdoor kunnen we de modellen simpelweg voor een veel scherpere prijs aanbieden!

Mac voor minder is een online winkel (en dus niet offline).
We zijn een online webwinkel. Dat betekent dat we geen fysieke winkel hebben (offline). Hierdoor hebben we lagere overheadkosten en kunnen we de prijs scherper maken.

Belang van de klant staat voorop.
Bij ons is en blijft het uitgangspunt: De beste deals bieden. Hierdoor werken we met kleinere winstmarges waardoor de prijzen lager zijn. Het belang van de klant staat voorop.


Ondanks de maatregelen vanuit de overheid worden onze pakketten gewoon verstuurd. Voor 16:30 besteld, morgen gratis in huis. Houd rekening dat er vertraging bij PostNL kan ontstaan in deze periode. Wij houden elke zending nauwlettend in de gaten, dus garanderen dat alles perfect bij jou aankomt.

Mondkapje verplicht bij afhalen (wél mogelijk):

Voor de veiligheid van onze medewerkers is het enkel mogelijk om bestellingen af te halen bij Mac voor minder wanneer er een mondkapje gedragen wordt.


MacBook Pro en MacBook Air

Mac voor minder geeft standaard 24 maanden garantie op elke MacBook.
Juist, standaard. We staan voor kwaliteit en achter de producten die we verkopen. Dat betekent dat – zelfs als de Apple fabrieksgarantie verlopen is – er 24 maanden garantie zit op het product. Een MacBook van 2016 kan zodanig buiten de oorspronkelijke fabrieksgarantie zijn, maar is gewoon voorzien van 24 maanden volledige hardwaredekking.

Is de MacBook voorzien van AppleCare+? Dan is deze garantie ook geldig bij Mac voor minder.
Elk MacBook Pro of MacBook Air komt vanaf nieuw met 12 maanden garantie vanuit Apple. Dit kan je verlengen met AppleCare+ voor een additionele 24 maanden (36 maanden vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum). Gezien onze producten ‘tweedehands’ zijn, is er vaak nog resterende originele fabrieksgarantie resterend. Indien dit het geval is, is de gehele duur van de AppleCare+ ook geldig bij Mac voor minder.

Garantie is top. Maar wat betekent het precies?

Onder garantie wordt verstaan het optreden van hardware defecten zonder het toedoen van de gebruiker. Gebruikersschade (vallen, stoten, vloeistoffen) behoort niet tot de garantie. Wanneer het product binnen deze 24 maanden door een extern bedrijf is gerepareerd (Apple uitgesloten), vervalt de garantie daarna bij ons.


Binnen de eerste 12 maanden vanaf de oorspronkelijke activatie datum biedt Apple de mogelijkheid om het AppleCare Protection Plan bij te kopen. Het AppleCare Protection Plan verlengt de garantie met 24 additionele maanden voor een totaal van 36 maanden (3 jaar).

Bij Mac voor minder bieden we standaard 24 maanden garantie. Indien je kiest voor Apple Care, dan kan de resterende garantieduur nog langer zijn. Bij elk product staat vermeld welk type garantie geldig is.

Voordelen van het AppleCare Protection Plan:

  • Wereldwijde dekking. De MacBook heeft een wereldwijde garantie welke bij alle Apple Store, Service Providers en Premium Resellers geldig is.
  • Peace of mind. Langere garantie welke op meerdere locaties te claimen is betekent dat je er zeker van bent dat de aangeschafte MacBook tot einddatum Apple Care nooit een euro aan reparaties kost.
  • Geen aankoopbewijs nodig. Apple Care is serienummer gebonden. Dat betekent dat de MacBook altijd kosteloos gerepareerd wordt (ongeacht wie de MacBook binnenbrengt). Apple garantie in het algemeen is dus niet persoonsgebonden.

Wat is dan AppleCare+?
Sinds een jaar is het AppleCare pakket vervangen door AppleCare+. Met deze nieuwe variant kan je ook 2 gevallen van schade claimen voor een vaste (lage) fee. Wel zo handig als je wellicht soms wat onhandig bent 🙂

AppleCare+ is alleen mogelijk op modellen van 2017 of nieuwer!

Standaard: 24 maanden op elke Mac.
Mac voor minder biedt 24 maanden garantie. Deze is dan ook enkel bij Mac voor minder te claimen. Heeft het product dus langere Apple Care garantie? Dan is deze dus overal te claimen!

Omdat wij uw MacBook kennen, adviseren we om binnen de Apple Care garantie periode naar ons te komen. We kunnen u het snelst weer up and running hebben! Hierdoor werken we samen met Microfix. Microfix is dé Apple Authorized Service Provider in Amsterdam.


No worries, dit lossen zsm voor je op! Ben je in de gelegenheid langs te komen, dan kan dat uiteraard. Hiervoor kan je even een afspraak maken. Lukt dit niet, dan dient het product naar ons verzonden te worden.

Een gratis verzendlabel mailen we gewoon toe. Kost je niks!
Een reparatie binnen de garantie is kosteloos. Dat geldt ook voor het verzenden. We sturen altijd een gratis verzendlabel toe zodat jij het product kosteloos naar ons kan sturen. Deze hoef je enkel op de doos te plakken en het pakket af te geven bij een PostNL punt. Kost helemaal niets (al betaald door ons).

Reparatieduur: +/- 5 werkdagen
Mocht het onverhoopt nodig zijn om een reparatie in te plannen, dan zorgen we ervoor dat je z.s.m. weer up and running bent! We hanteren een gemiddelde doorlooptijd van 5 werkdagen.

Leentoestel: Mogelijk bij zelf langsbrengen van je Mac.
Als je ervoor kiest om jouw Mac zelf bij ons langs te brengen, dan kan je kosteloos een leentoestel van ons ontvangen. Zo kan je in ieder geval doorwerken wanneer jouw eigen Mac tijdelijk even niet beschikbaar is.


Online bestellen: iDeal, Bancontact of PayPal.
Als je een product besteld en laat versturen, dan kan je gemakkelijk betalen. Het is mogelijk om via iDeal te betalen. Hierdoor is betaling mogelijk met elke Nederlandse bank. Onze Belgische klanten kunnen met gemak betalen middels Bancontact. De verzendkosten bedragen €12.10 naar België.

Het is ook geen probleem om met PayPal te betalen. Dit zorgt ervoor dat je met een – aan je PayPal gekoppelde – creditcard kan betalen. Voor een PayPal betaling wordt een 2,5% fee gerekend.

Bij het zelf afhalen van de bestelling.

Als je een MacBook besteld en ervoor kiest om deze zelf af te halen, dan kan je het makkelijkst met iDeal of PayPal betalen bij het afrekenen. Wanneer je een product besteld maar ervoor kiest om deze pas met enkele dagen af te halen, is dit de enige mogelijkheid.

Ook bij ophalen dezelfde dag.
Heb je een Mac gezien die je graag dezelfde dag wilt ophalen? Dan geldt wederom hetzelfde. Je kan deze gemakkelijk via de webshop bestellen en kies voor ‘Afhalen bij Mac voor minder’. Dan bellen we direct na je bestelling voor het inplannen van de ophaalafspraak.


Allereerst, veilig! Het is voor ons net zo belangrijk dat de Mac veilig aankomt dus hier nemen we dan ook geen risico’s mee.

Gratis verzekerd verzenden via PostNL binnen Nederland.
Als je een MacBook besteld en ervoor kiest om deze zelf af te halen, dan kan je het makkelijkst met iDeal betalen bij het afrekenen. Wanneer je een product besteld maar ervoor kiest om deze pas met enkele dagen af te halen, is dit de enige mogelijkheid.

Verzekerd verzenden naar België kost €10 extra.
Onze Belgische klanten profiteren natuurlijk ook van onze super aanbiedingen. Ervaring leert dat verzenden naar België gemiddeld 2 werkdagen duurt.

We gebruiken dozen speciaal ontwikkeld voor de MacBook.
Ja, echt. We gebruiken speciaal ontwikkelende dozen die enkel bedoeld zijn voor het verzenden van MacBook modellen. We versturen nooit in de originele verpakking (tenzij expliciet staat aangeven van wel of het besproken is).

De MacBook modellen worden verzonden in een speciale doos waarbij de MacBook als het ware ‘zweeft’ in het midden van de doos. Deze zit ‘gespannen’ in plastic en bubbeltjetfolie en kan onmogelijk verplaatsen. Daarnaast is de doos dubbelwandig. De MacBook kan dus onmogelijk beschadigen door ‘externe invloeden’..

We dragen dus veel zorg voor het verzenden van de MacBook modellen. We hebben dan ook nog nooit een schadegeval gehad.

*knock on wood*


Op werkdagen voor 16.30 besteld, volgende dag in huis.
Wanneer de MacBook direct uit te leveren is en tijdig wordt besteld, is deze morgen al in huis. Deze wordt overdag geleverd. Het specifieke tijdsvak is zichtbaar aan de hand van de track & track code.

Zelf een aflever moment kiezen? Dat kan!
Het kan natuurlijk dat je al van te voren weet dat je niet aanwezig bent. Dan is het handiger om een ander aflever moment te kiezen.

  • Avondlevering. Dit is mogelijk op dinsdag- en donderdagavonden. De levering vindt dan plaats tussen 18.00 en 22.00.
  • Ochtendlevering. Dit is mogelijk op werkdagen en dan wordt de MacBook gegarandeerd voor 12.00 bezorgd.
  • Latere levering. Indien het wenselijk is om de bestelling – bijvoorbeeld – pas over 3 dagen te laten bezorgen, kan dat.

Indien je gebruikt wilt maken van een dergelijk aflever mogelijkheid, kan je dit zelf selecteren bij het afrekenen/bestellen. Dan komt het in orde!

Heb je liever zelf even contact alvorens te bestellen? Neem dan een contact op per tel, mail of via de chatsupport op de website.


Precies, kosteloos retourneren binnen 14 dagen, Daar doen we niet moeilijk over! Dit kan zonder opgaaf van reden. We sturen dan een gratis retourlabel toe zodat men het product kosteloos kan retourneren.

Tip: De verzenddoos die je bij het product ontvangen hebt werkt beter dan een oude schoenendoos.

Een gratis retourlabel per mail. Zo simpel kan het zijn.
Mocht je een product willen retourneren, dan kan je dit aangeven per mail, chat, telefoon etc. We sturen dan een gratis verzendlabel per mail toe. Deze hoef je enkel op de doos te plakken en het pakket af te geven bij een PostNL punt. Kost helemaal niets (al betaald door ons).

We willen het product wel weer in dezelfde straat terug, dus verpakt het goed.

Let wel goed op: Het product moet weer binnen 14 dagen naar ons verzonden zijn. Wanneer dit niet het geval is, is het termijn verstreken.


Elke MacBook wordt geleverd met het nieuwste besturingssysteem: macOS Catalina 10.15 De MacBook heeft een ‘clean install’ en is zodanig ingesteld dat deze eerst geconfigureerd dient te worden (zoals een nieuwe uit de doos).

Elke Macbook Air of Macbook Pro komt inclusief originele Apple lader, gratis sleeve* (hoes) en microvezel doek.


Elke MacBook wordt geleverd met een originele Apple oplader. Op deze accessoire is ook de geldende garantie van toepassing. Daarnaast leveren we een gratis sleeve (hoes) em microvezel doek mee. Hiermee zorg je ervoor dat de MacBook vanaf dag 1 goed beschermd is!


Ja, uiteraard!

Alle MacBook Air en MacBook Pro modellen zijn BTW producten. Dat betekent dat je – zakelijk – de BTW kan aftrekken. Hierdoor geniet je extra voordeel en zijn onze producten echt heel voordelig!


Mac voor minder staat bekend om de perfecte product conditie. Ons aanbod biedt wél de tweedehands prijs, zonder concessies in kwaliteit. Dat is heel belangrijk. Daarom tref je bij ons – in tegenstelling tot andere aanbieders – enkel 5 sterren conditie producten aan.

Geen concessies in kwaliteit. Wél de tweedehands prijs.

Je kan er – altijd – dus vanuit gaan dat de gekozen MacBook altijd in perfecte staat is!

Klik HIER voor een uitgebreide omschrijving van de conditie van onze producten.


Conditie van het Apple product

Geen concessies in kwaliteit. Wél de tweedehands prijs.

Mac voor minder staat bekend om de perfecte product conditie. Ons aanbod biedt wél de tweedehands prijs, zonder concessies in kwaliteit. Dat is heel belangrijk. Daarom tref je bij ons – in tegenstelling tot andere aanbieders – enkel 5 sterren conditie producten aan.

Je kan er dus – altijd – vanuit gaan dat de gekozen MacBook altijd in perfecte staat is.

Waar betekent de 5 sterren conditie?

Kort gezegd: als nieuw. In veel gevallen wijkt de MacBook letterlijk 0,0 af van een splinternieuwe en ziet men niet eens het verschil. Maar om het toch nader toe te lichten, bespreken we hier een aantal aspecten waar elke 5 sterren conditie MacBook aan moet voldoen.

MacBook Pro:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook Pro. Deze moet perfect zijn (als nieuw), anders kopen we de MacBook niet in.

De topcase is het onderdeel dat het toetsenbord, trackpad, speakers en batterij omvat. Doordat deze regelmatig vervangen is, ontvang je effectief écht een vrijwel nieuwe Mac.

Uiteraard is de topcase (behuizing incl toetsenbord, trackpad en batterij) lang niet altijd vervangen. Deze is vaak nog in absolute nieuwstaat!  Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:

MacBook Air:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij MacBook Air modellen wordt er extra nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat de MacBook perfect is.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie: