Garantie

Standaard 6 maanden garantie op alle producten

Mac voor minder geeft 6 maanden garantie op alle producten

Juist, op alles. We staan voor kwaliteit en achter de producten die we verkopen. Dat betekent dat - zelfs als de Apple fabrieksgarantie verlopen is - er 6 maanden garantie zit op het product. Een Mac van 2014  kan zodanig buiten de oorspronkelijke fabrieksgarantie zijn, maar is gewoon voorzien van 6 maanden volledige hardwaredekking.

Deze kan worden aangevuld door een eventuele resterende oorspronkelijke fabrieksgarantie. Een product welke bijvoorbeeld voorzien is van Apple Care heeft vaak een langere garantie dan 6 maanden.

Elk product komt vanaf nieuw met 12 maanden garantie vanuit Apple. Dit kan je verlengen met Apple Care voor een additionele 24 maanden (36 maanden vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum). Gezien onze producten 'tweedehands' zijn, is er vaak nog resterende originele fabrieksgarantie resterend.

Garantie is top. Maar wat betekent het precies?

Onder garantie wordt verstaan het optreden van hardware defecten zonder het toedoen van de gebruiker. Dit geldt voor MacBook alsmede de oplader. Gebruikerschade (vallen, stoten, vloeistoffen) behoort niet tot de garantie. 

Indien een MacBook nog voorzien is van resterende Apple fabrieks of Apple Care garantie, is de garantie langer dan 6 maanden. Deze is uiteraard ook te claimen bij Mac voor minder. Je kunt dus altijd bij Mac voor minder terecht.

Wat is de garantieprocedure? 

Wanneer een defect is geconstateerd en door ons bevestigd binnen de eerste 6 maanden, zal er altijd gezorgd worden naar een passende oplossing. Hiervan is het uitgangspunt dat de klant te allen tijde een werkende Mac ontvangt en behoudt. De procedure kan dus betekenen dat de Mac wordt omgeruild voor een identiek exemplaar of dat deze tijdelijk voor reparatie wordt ingenomen. Mocht er geen vervangend model voorradig zijn binnen een termijn van 3 weken en het huidige model niet gerepareerd kunnen worden, wordt er dan pas overgegaan tot een eventuele creditatie van het aankoopbedrag.