1. Home
  2. Garantie

Garantie

MacBook en iMac

Mac voor minder geeft standaard 24 maanden garantie op elk Mac product.

Juist, standaard. We staan voor kwaliteit en achter de producten die we verkopen. Dat betekent dat - zelfs als de Apple fabrieksgarantie verlopen is - er 24 maanden garantie zit op het product. Een Mac van 2015  kan zodanig buiten de oorspronkelijke fabrieksgarantie zijn, maar is gewoon voorzien van 24 maanden volledige hardwaredekking.


*Mac voor minder heeft de standaard garantie verlengd van 12 naar 24 maanden in December 2018. Enkel op modellen verkocht vanaf December 2018 is de standaard 24 maanden van toepassing (zie algemene voorwaarden). De garantievoorwaarden ten tijde van koop zijn leidend bij modellen gekocht vóór December 2018.


Is de Mac voorzien van Apple Care? Dan is deze garantie ook geldig bij Mac voor minder.

Elk MacBook of iMac komt vanaf nieuw met 12 maanden garantie vanuit Apple. Dit kan je verlengen met Apple Care voor een additionele 24 maanden (36 maanden vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum). Gezien onze producten 'tweedehands' zijn, is er vaak nog resterende originele fabrieksgarantie resterend. Indien dit het geval is, is de gehele duur van de Apple Care ook geldig bij Mac voor minder.


Garantie is top. Maar wat betekent het precies?

Onder garantie wordt verstaan het optreden van hardware defecten zonder het toedoen van de gebruiker. Dit geldt voor de MacBook met oplader en de iMac met toetsenbord en Magic Mouse. Gebruikersschade (vallen, stoten, vloeistoffen) behoort niet tot de garantie.  Wanneer het product binnen dit termijn door extern bedrijf is gerepareerd (Apple zelf uitgesloten), vervalt de garantie bij ons.


Wat is de garantieprocedure? 

Wanneer een defect is geconstateerd en door ons bevestigd binnen de garantieperiode, zal er altijd gezorgd worden naar een passende oplossing. Hiervan is het uitgangspunt dat de klant te allen tijde een werkend product ontvangt en behoudt. De procedure betekent wordt ingenomen voor een gemiddelde doorlooptijd van 7 werkdagen.